Over het Kinderkookkafé

kk-voorkant foto-zijkant-klein foto-zijkant-2

Het Kinderkookkafé bestaat al sinds 1981. Dé plek waar kinderen koken en bedienen voor gasten.

Het Kinderkookkafé 23 jaar lang op de Oudezijds Achterburgwal in hartje Amsterdam een unieke plek gehad. Niet minder bijzonder is de plek die we in november 2004 kregen. Toen zijn we verhuisd naar een prachtige lokatie aan het Vondelpark. deze ruimte is tweemaal zo groot, heeft een terras en we kregen de mogelijkheid om een buitenschoolse opvang te beginnen.

In het Kinderkookkafe doen kinderen dingen die doorgaans door volwassenen worden gedaan. Zelf je drankje en keekje pakken. Zelf je spullen bij elkaar zoeken, zelf weer afruimen en opruimen. Koken, barkeepen en bedienen, menukaarten schrijven, afruimen (en een beetje afwassen) en soms ook afrekenen aan de kassa. Kinderen koken voor zichzelf en voor gasten.

toeter

Alle kinderen van 0 tot 13 jaar kunnen bij ons terecht.

Het Kinderkookkafé laat bij het “koken” verschillende eetgewoontes en culturen aan bod komen. Onze help-jezelf-bar is wisselend en wij maken vegetarische en/of buitenlandse gerechten. Bij de diners kiezen we per week een menu waarin verse ingrediënten centraal staan. Milieu en biologische voeding hebben onze aandacht. Zoals in ieder restaurant geldt ook voor het Kinderkookkafé dat het eten goed en lekker moet zijn. En het moet er natuurlijk ook leuk uitzien voor de kinderen. Onze helpers (allen vrijwilligers) en stagiares helpen de kinderen hiermee. Er zijn altijd professionals aanwezig zowel op pedagogisch als kookgebied. Daarnaast zijn er een aantal werkervaringsplaatsten, die ingevuld worden door mensen uit diverse landen, waardoor het multiculinaire meer inhoud krijgt.

In het Kinderkookkafé schenken we geen alcohol.