Onder de pannen!

Onder de Pannen! biedt gedurende 6 weken een wekelijkse kookcursus aan in het Kinderkookkafé. Koks van 6 tot 12 jaar koken op dinsdagmiddag van 15.30 tot 18.30 onder begeleiding van studentkoks een lekkere en gezonde maaltijd. Op 28 februari staat de start van een nieuwe cursus gepland. Geef je op!: onderdepannen@enactus-uva.nl en zie onze Facebook pagina.

Wat het project van “Onder de Pannen!” bijzonder maakt is het “one-for-one model”.

One-for-one model

Het geld dat wordt opgehaald met het geven van de kookcursussen in het Kinderkookkafé wordt gebruikt om een eenzelfde kookcursus of een andere gerelateerde activiteit te organiseren in een wijk in Amsterdam waar het voor kinderen financieel gezien minder vanzelfsprekend is om een kookactiviteit te volgen.

Onder de Pannen! is een project van Enactus UvA, een studentorganisatie die sociale ondernemingen runt (www.enactus-uva.nl). Het biedt kinderen in Amsterdam de mogelijkheid te leren over gezonde voeding onder begeleiding van studentenkoks en projectleden. Het doel is het verminderen van overgewicht bij kinderen en het bijbrengen van kookvaardigheden aan de kinderen, waarbij ze kennis vergaren die ze daadwerkelijk kunnen gebruiken.